Läs lite mer om oss

Handen på hjärtat, visst har du en massa böcker, DVDs, en borrmaskin för mycket och andra prylar där hemma som du inte längre använder? Du vet hur filmen slutar, boken vill du inte läsa en gång till. Ändå kan du inte förmå dig att göra av med sakerna. – Synd att slänga, man vet aldrig när man behöver dom igen, säger du. Men du behöver inte slänga dina gamla prylar. Saker som inte längre har något värde för dig kan ju vara av värde för någon annan. Kanske finns det någon som vill låna den där Röde Orm boken, eller som behöver borra upp en gardinstång.

Om 1900-talet kännetecknades av hyperkonsumtion kan man säga att 2000-talet handlar om Collaborative Consumption. Ett fenomen som påverkar vad vi konsumerar och hur vi konsumerar. Samla på sig prylar är något vi vill undvika. Vi vill inte ha telefonsvararen, bara meddelandet och vi vill inte ha CDn, bara musiken. Istället för att köpa nytt kan vi låna /byta /hyra – allt från bilar och sovplatser till trädgårdsytor för grönsaksodling. Med ny teknik, internet och företag såsom HinnerDu.se blir detta möjligt. Visste du tex att en borrmaskin i genomsnitt används 13 minuter under sin livstid? Så nästa gång du funderar på att köpa en borrmaskin för att hänga upp en tavla – tänk om! Gör en förfrågan via tex HinnerDu.se.

Denna blogg drivs av personerna bakom företaget HinnerDu.se och DenLilleTjeneste.dk. Oftast är det grundaren, Sara som skriver inläggen. Vi är ett litet bolag men vi hoppas och tror vi kan vara med och påverka samhället ändå, och någonstans måste man ju börja!

Annonser

En tanke på “Läs lite mer om oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s